Studentski kapelan

 

p-Antun-Volenik Naš Fakultet nastavlja dugu akademsku isusovačku tradiciju koja je uvijek pazila na integralni rast i stabilnost svojih đaka i studenata, pitomaca i pripravnika. Zato je na Fakultetu prisutan i duhovnik, službu koju od ak. godine 2015/2016. obavlja p. Antun Volenik, profesor pastoralne teologije i voditelj duhovnih vježbi.

Tu je i Facebook stranica Studentski kapelan na Jordanovcu na kojoj je dobro došlo vaše sudjelovanje. Kapelica sv. Katarine (FFDI, I. kat) glavno je mjesto naših okupljanja. Svakoga radnog dana (ponedjeljak – petak) prije početka predavanja (7.45) slavimo sv. misu, a u vremenu Adventa tu su i naše zornice u 7.30. Nakon sv. mise najbolje je vrijeme za susret s duhovnikom i dogovor oko razgovora ili ispovijedi. Naravno tokom dana svi su dobro došli na trenutak sabranosti i molitve pred Presvetim kao i na zajedničke molitve poput Anđeo Gospodnji kada se studenti spontano okupljaju i zajednički mole.

U našoj župi Bezgrješnoga Srca Marijina nedjeljom u 18:30 je misa mladih na kojoj pjeva zbor, a voditelj zajednice mladih je p. Mate Samardžić - Dobro došli!

Već neko vrijeme na Kamenitim vratima mladi se okupljaju na zajedničku krunicu utorkom u 20.00 sati - Dobro došli!

Uz Baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj djeluje Studentski katolički centar (SKAC), poznat po ljetnim programima vezanim uz Modrave. Svakoga petka poslije 20.00 sati oni u Bazilici priređuju molitvu i svetu misu koju predvodi čuveni pater Ike - Dobro došli!

Uz isusovce vezana je Zajednica kršćanskoga života – ZKŽ koja u prostorima našega Fakulteta ima duhovnu obnovu svaki drugi mjesec i prima sve koji žele njegovati duhovnost svetoga Ignacija Lojolskoga.

    • nova obavijest